Flere bilder av Karve
Karve

Karve - Carum carvi

Navn Karve
Latinsk navn Carum carvi
Familie Skjermplantefamilien
Herdighetssone
Frøbehandling ID
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Sies å inneholde 'psychotroph' myristicine som kan skade lever og nyre ved konsum av store mengder
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende toårig
Ytelsesevne 3
Jorddekkende egenskap 1
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF
Frø - 15 stk
Utsolgt
Karve - barrot
Leveres juni 2017
Antall
Utsolgt

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Toårig som blir ca 60 cm høy og 30 cm vid, vanlig viltvoksende i hele Norge. Selvsår. Unge skudd kan høstes tidlig på våren, tradisjonelt brukt i karvekålsuppe. Hvis skuddene skjæres med kniv nær roten, settes nye skudd som rekker å gå i frø inneværende år. Karvefrø og karverøtter er også spiselige. Karvefrø brukes ofte på bakverk, og benyttes også som ingrediens i akevitt. Karverøtter er næringsrike, lettfordøyelige og med god søt smak - og smaker bedre enn mange rotgrønnsaker tilgjengelig i butikk. Bladverket kan forveksles med ryllik og hundekjeks. Tåler fint å gjødsles med tang og annet sjøgress.

Formering av karve

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Frø: Kan såes både høst og vår

Landsorter av karve

Viltvoksende? materiale samlet inn fra Norge

Blomsøy på Vega:
Hammarkollen:
Hasvik på Stjerneøya:
Hovin i Gauldal:
Lia i Vefsn:
Tautra på Frosta: